Kumpis su abrikosais ir pistacijomis
Senai galvojau apie kumpio sumuštiniams gaminimą. Šiuo atveju gavosi nušauti du zuikius vienu šūviu - tik iškepus kumpį kaip karštą patiekalą valgėme pietums, o atvėsus pjausčiau ant sumuštinių. Prieskoniams naudojau neseniai iš Egipto parsivežtų prieskonių mišinius: mėsai, 7 prieskonių mišinį, kalendrą. Galit naudoti tokius kokie jums patinka.
Reikės:
norimo dydžio kiaulienos kumpio
mėgstamų prieskonių
moliūgų aliejaus
džiovintų abrikosų
gliaudytų pistacijų
Gaminimas:
Kumpį supjaustome taip, kad būtų galima susukti ritinį ir į vidų pridėti įdaro. Paprieskoniuojame mėgstamais prieskoniais, ištepame aliejumi. Vyniojame ritinį į vidinę pusę pridedant abrikosų ir pistacijų. Ritinuką apsukame siūlais kad neišsileistų. Dedame į kepimo indą su dangčiu ir kepame apie 1 valandą 150 laipsnių karštyje (uždengtą). Tuomet dangtį nuimame, padidiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepame iki 1 val (kol gražiai apskrus išorė).
Komentarai
Rašyti komentarą