Durniukai

Tikriausiai visi turi mėgstamiausius patiekalus, bet gal ne visų tokie keisti kaip mano? Taip, aš labai labai mėgstu durniukus, o paragauti jų iš tikro galiu tik Vilniaus arba Palangos HBH (bent jau kitur nesu jų mačius). Ten tikriausiai nieko kito nesu ragavus, apart alaus ir giros (savaime suprantama). Dėl karantino, dabar jau neaišku, kada vėl turėsiu tokią galimybę.. Taigi nusprendžiau pamėginti juos pagaminti iš Šveicariškų bulvių. Bulvių rūšių čia begalės, iš pradžių, kai tik atsikraustėm nekreipdavau dėmėsio, nu bulvės tai bulvės, bet kai tam tikros rūšies niekaip negalėdavau iškepti arba niekaip neišvirdavo, paskaičiau, kad ant kiekvieno maišelio parašyta - kepimui, virimui, salotoms ir pan. Vat tau ir bulvės. Bet šį kartą pavyko iš pirmo karto, gavos mano durniukai beveik tokie geri kaip HBH... Dviems didelėms porcijoms -
Reikės:
10 bulvių
šoninės pjaustytos kubeliais (arba lašinukų spirgučiams)
sviesto (jei šoninė neriebi)
svogūno
grietinės
3 v. š. krakmolo
druskos
pipirų
Gaminimas:
Visas bulves nuskutame, 3 įdedame virti, per tą laiką sutarkuojame ir nusunkiame likusias bulves. Išvirtas bulves gerai sutriname, kad nebūtų gumulėlių, sudedame į tarkuotas, išmaišome, įdedame krakmolo, padruskiname, papipiriname. Dar kartą viską išmaišome ir pradedame gaminti durniukus. Rankomis susukame rutuliuką, jį suplojame ir viduryje įspaudžiame nedidelę duobelę. Dedame į pasūdytą verdantį vandenį po vieną ir po paskutinio įdėto durniuko verdame 20 min. Kartais pamaišome, kad nesuliptų. Kol durniukai verda, pakepiname šoninę su smulkintu svogūnu, jei reikia įdedame sviesto. Valgome su grietine ir pakepinta šonine.

Komentarai

Populiarūs įrašai