Širdelių troškinys su daržovėmis

 


Šiandien pietums viščiukų širdelės. Širdyse yra daug kalio, fosforo, magnio, reikalingo normaliai širdies veiklai, taip pat ypač daug B grupės vitaminų - 100 g širdelių susikaupia visa vitaminų B12 ir B1 dienos norma. Taigi pietaujant stiprinam nervinę sistemą ir širdį ❤️🙏
Reikės:
400 g viščiukų širdelių
200 ml grietinėlės
3 bulvių
morkos
pusės paprikos
svogūno
sultinio
aliejaus
lauro lapelių ir pipirų
mėgstamų prieskonių
druskos
Gaminimas:
Sultinyje su lauro lapeliais ir pipirais apvirti širdeles, jas atvėsus perpjauti pusiau. Aliejuje pakepinti smulkintą svogūną, tuomet sudėti sutarkuotą morką, smulkintą papriką, širdeles. Šiek tiek pakepinti ir sudėti kubeliais pjaustytas bulves. Pagardinti druska, pipirais, rūkytos paprikos milteliais, kario prieskoniais. Išmaišyti, įpilti šiek tiek vandens, pasirodžius burbuliukams, sumažinti ugnį ir uždengus dangtį leisti pasitroškinti apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės. Supilti grietinėlę ir skanauti su mėgstama duonele.

Komentarai

Populiarūs įrašai