Čanakai
Visai netikėtai sugalvojau parsivežti namo ir išbandyti senus močiutės molinius indelius, skirtus čanakams gaminti. Ir rezultatas gavosi tikrai neblogas, būtinai kartosime ir dar tobulinsime receptą 🍲Keturiems čanakams
Reikės:
400 ml sultinio
300 g šviežios kiaulienos sprandinės (su riebaliuku)
150 g pievagrybių
šiek tiek saliero stiebų
3 bulvių
morkos
svogūno
obuolio
Ghee sviesto
2 skltl. česnako
mėsos prieskonių
bulvių prieskonių
lauro lapelių
pipirų
grietinės
Gaminimas:
Visus ingredientus susipjaustome norimo dydžio gabalėliais. Mėsą pabarstome mėsos prieskoniais, bulves pagardiname bulvių prieskoniais. Į molinio indelio apačia dedame po arbatinį šaukštelį sviesto, tuomet dedame mėsą, tada bulves ir visas likusias daržoves. Užpilame sultiniu (4x100ml). Įberiame po kelis pipirus, įdedame po pusę skiltelės česnako, ir po lauro lapelį. Dedame į orkaitę, nustatome 180 laipsnių kaitrą ir kepame 1.5 val. Patiekiame su grietine.
Komentarai
Rašyti komentarą