Vištienos ir daržovių blyneliai
Vaikystėje vienas iš mėgstamiausių patiekalų buvo legendiniai "vištblyniai", o dabar sugalvojau šiek tiek sveikesnę jų versiją.
Reikės:
~300 g šviežios vištienos
3 kiaušinių
šiek tiek pilno grūdo kvietinių miltų
v. š. majonezo
didelės morkos
svogūno
gabalėlio moliūgo
aliejaus
druskos
pipirų
rūkytos paprikos miltelių
vištienos prieskonių
Gaminimas:
Į blynų maišymo dubenį sudėti mažais gabaliukais supjaustytą vištieną ir pamarinuoti vištienos prieskoniais. Sutarkuoti morką ir moliūgą, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Įmušti kiaušinius, įdėti majonezą, paprieskoniuoti. Viską išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad gautųsi blyninė konsistencija (1-4 v. š.). Gerai išmaišyti ir keptuvėje su įkaitintu aliejumi šaukšto pagalba formuoti blynelius, kepti kol gražiai paruduos iš abiejų pusių.
Komentarai
Rašyti komentarą