Šaldyti šamo kotletai
Puikus paruoštukas, kurį išsitraukus iš kameros galima turėti skanią, maistingą ir sveiką vakarienę. Patiks ir mažiesiems. Skanūs tiek karšti, tiek šalti. 14 vnt kotletukų
Reikės:
300 g smulkintos šamo file (aš naudoju šamo Plėšilo file iš Lidl)
2 morkų
2 v. š. pilno grūdo kvietinių miltų
2 v. š. džiūvėsėlių
nedidelio mėlynojo svogūno
kiaušinio
Ghee sviesto
druskos
pipirų
žuvies prieskonių
Gaminimas:
Keptuvėje ant sviesto apkepinti su blenderiu sutrintas morkas ir svogūną. Sudėti į dubenį kartu su žuvimi, įmušti kiaušinį, suberti miltus, džiūvėsėlius, pagardinti prieskoniais. Viską gerai išmaišyti. Rankomis formuoti kotletukus ir dėti ant lentelės ar kito paviršiaus, kurį būtų patogu patalpinti į šaldymo kamerą. Kotletams pilnai užšalus galima perdėti į maišelį, ar šaldymui skirtą indelį. Prireikus - tiesiog išsiimti iš kameros ir kepti kaip mėgstate, tinka ir gruzdintuvėje, ar tiesiog ant keptuvės. Šalti labai gardūs su majonezu, o prie karštų šalia puikiai tinka kopūstų salotos.
Gaminimas:
Keptuvėje ant sviesto apkepinti su blenderiu sutrintas morkas ir svogūną. Sudėti į dubenį kartu su žuvimi, įmušti kiaušinį, suberti miltus, džiūvėsėlius, pagardinti prieskoniais. Viską gerai išmaišyti. Rankomis formuoti kotletukus ir dėti ant lentelės ar kito paviršiaus, kurį būtų patogu patalpinti į šaldymo kamerą. Kotletams pilnai užšalus galima perdėti į maišelį, ar šaldymui skirtą indelį. Prireikus - tiesiog išsiimti iš kameros ir kepti kaip mėgstate, tinka ir gruzdintuvėje, ar tiesiog ant keptuvės. Šalti labai gardūs su majonezu, o prie karštų šalia puikiai tinka kopūstų salotos.
Komentarai
Rašyti komentarą