Marinuoti kopūstai
Visi žino kaip kartais tingisi pjaustyti salotas, ypač kai pavargus grįžti po darbo, ar po savaitgalio išvykų. Todėl tokiems atvejams labai faina turėti paruoštuką, kurį tereikia išsitraukti iš šaldytuvo. Dabar pats šviežių kopūstų derlius, todėl štai puikus kopūstų marinatas. 2x700 ml ir 1x500 ml stiklainiams
Reikės:
vidutinio dydžio šviežio kopūsto
8 v. š. cukraus
6 v. š. acto 9%
6 v. š. aliejaus
3 v. š. druskos
3 v. š. druskos
verdančio vandens
Gaminimas:
Į dubenį su sandariu dangčiu sudėti visą pjaustytą kopūstą. Į 700 ml stiklainį sudėti marinatui skirtus produktus ir užpilti verdančiu vandeniu. Viską gerai išmaišyti. Užpilti ant kopūstų, uždengti dangčiu ir stipriai pakratyti maždaug 3 minutes. Tuomet kopūstus sudėti į užsukamus stiklainius, bei paskirsčius tolygiai supilti nuo kopūstų likusį marinatą. Šaldytuve gali stovėti ilgai, bet taip skanu, kad ilgiau nei 3 savaites neišlaikysite.
Gaminimas:
Į dubenį su sandariu dangčiu sudėti visą pjaustytą kopūstą. Į 700 ml stiklainį sudėti marinatui skirtus produktus ir užpilti verdančiu vandeniu. Viską gerai išmaišyti. Užpilti ant kopūstų, uždengti dangčiu ir stipriai pakratyti maždaug 3 minutes. Tuomet kopūstus sudėti į užsukamus stiklainius, bei paskirsčius tolygiai supilti nuo kopūstų likusį marinatą. Šaldytuve gali stovėti ilgai, bet taip skanu, kad ilgiau nei 3 savaites neišlaikysite.
Komentarai
Rašyti komentarą