Cukinijų ir varškės blynai
Oi tas rudenėlis su savo sodo/daržo gėrybėm. Šiemet dar ir temperatūra bei saule palepina. Tiesiog nuostabus metų laikas. O grįžtant prie gėrybių, tai manau tikrai aplinkoje atsirado kažkas, kas jums uždavė klausimą - "Gal reikia cukinijų?". Taigi štai idėja kaip jas panaudoti, gali būti jau nebūtinai pirmo šviežumo, tiesiog tuomet reikėtų pašalinti žievę ir sėklas.
Reikės:
Reikės:
~200 g cukinijos
180 g varškės (9%)
kiaušinio
~50 g pilno grūdo kvietinių miltų
aliejaus
grietinės
druskos
pipirų
rūkytos paprikos prieskonių
Gaminimas:
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, padruskinti ir leisti pastovėti kol išsiskirs sultys. Sultis gerai nuspausti. Nusunktą cukiniją dėti į dubenį, taip pat sudėti visus likusius ingridientus išskyrus aliejų ir grietinę. Gerai išmaišyti. Kepti keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Patiekti su grietine.
Komentarai
Rašyti komentarą