Azijietiška sriuba su jūros gėrybėmis ir kokosų pienu


Šaltiems žiemos vakarams, sveikatai po baliuko pataisyti, ar tiesiog užsinorėjus kažko pikantiško labai tiks azijietiška sriuba.
Reikės:
200 g rudųjų pievagrybių
200 g jūros gėrybių mikso
150 ml kokosų pieno
80 g stiklinių makaronų
2 morkų
pusės laimo sulčių
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies
v.š. kario pastos (pagal mėgstamą aštrumo lygį)
sultinio kubelio
v.š. sojos padažo
2 v.š. agavų sirupo arba medaus
druskos
kumino
anyžiaus
juodųjų sezamo sėklų
Ghee sviesto
Gaminimas:
Užkaičiame litrą vandens su ištirpintu kubeliu.
Keptuvėje įkaitiname sviestą, suberiame pagaliukais pjaustytas morkas bei pasmulkintus grybus ir pakepiname keletą minučių. Įtarkuojame imbierą, išpaudžiame česnaką, įberiame po žiupsnelį kumino ir anyžiaus prieskonių ir kepiname dar minutę. Įdedame kario pastos, gerai išmaišome. Supilame sojos padažą, agavų sirupą, išmaišome ir viską supilame į verdantį sultinį. Dedame jūros gėrybes ir paverdame keletą minučių. Tuomet sudedame stiklinius makaronus, verdame 1 min. Supilame kokosų pieną, laimo sultis ir pakaitiname minutę, kol užverda. Pagardiname druska. Dubenėlyje apibarstome sezamo sėklomis.

Sekite Instagrame @gaminksuideja

Komentarai

Populiarūs įrašai