Enchilados
Šios atostogos Lietuvoje buvo kažkokios ligotos, net ir grįžus jaučiasi silpnumas, todėl dar nebuvome jokioje maisto prekių parduotuvėje. Bet valgyti tai reikia, todėl šios savaitės meniu patiekalai iš kirvio. Supaprastinta Enchiladų versija.
Reikės:
4 tortilijų
250 g maltos mėsos
skardinės pupelių
mažos skardinės kukuruzų
3 v.š. pomidorų padažo
~100 tarkuoto sūrio
mėgstamų prieskonių
aliejaus kepimui
mėgstamo padažo
Gaminimas:
Mėsą kelias minutes pakepinti ant aliejaus, tuomet paprieskoniuoti druska, pipirais, meksikietiškais mėsos prieskoniais. Sudėti kukuruzus ir pupeles, supilti pomidorų padažą. Viską gerai išmaišyti ir leisti dar kelias minutes pakepti kol mėsa bus visiškai iškepus. Įdarą padalinti į 4 dalis. Ant kiekvienos tortilijos dėti įdaro, pabarstyti sūriu ir suvynioti užlenkus kraštus. Dėti į gruzdintuvę ir kepti 160 laipsnių karštyje 10 minučių. Tuomet apversti ir dar pakepti 5 minutes. Patiekti su mėgstamu padažu.
Sekite Instagrame @gaminksuideja
Komentarai
Rašyti komentarą