Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su krabų mišraine


Jaučiu nostalgiją krabų mišrainei, nes studentavimo laikais dažnai ją tekdavo valgyti, kartu su Maximoje pirktomis mini bandelėmis su dešrele. Tikiu, jog daugelis tuometinių Akropolio darbuotojų buvo pamėgę šį derinuką. Šiandien bandome naują receptą, kuris tiks kaip vieno kąsnio sumuštinukai bei bus atnaujintas mišrainės Kalėdų ar Velykų stalui variantas.
Reikės:
pak. sluoksniuotos tešlos 
kiaušinio
druskos
sezamų sėklų 
Įdarui: 
paprikos
~200g konservuotų kukurūzų
pusės agurko
~200g virtų ryžių
~200g krabų lazdelių
Hellmanns majonezo pagal skonį
druskos
pipirų 
Gaminimas:
Stiklinės pagalba įspaudžiame tešloje apskritimus ir dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepame kiaušinio su žiupsniu druskos plakiniu. Pabarstome sezamais ir kepame 150 laipsnių orkaitėje apie 20 min, arba kol gražiai iškils ir paruduos viršus. Paliekame atvėsti. Pjauname skersai kiekvieną pyragėlį ir atskiriame apačią nuo viršaus.
Mišrainei sumaišome kukuruzus, ryžius, smulkiai pjaustytą papriką, agurką, krabų lazdeles. Įdedame majonezo, padruskiname, papipiriname. Viską gerai išmaišome. Po vieną šaukštelį mišrainės dedame ant pyragėlio dugno ir uždedame viršūnėlę.
 

Sekite Instagrame @gaminksuideja

Komentarai

Populiarūs įrašai