Tortilijų trikampėliai tešloje
Puiki ir greita čeburekų atmaina. Va kaip gerai susirimavo!
Reikės:
5 tortilijų
3 kiaušinių
250 g maltos mėsos
~150 g tarkuoto sūrio
svogūno
miltų
v. š. grietinės
mėsos prieskonių
druskos
vandens
aliejaus
pipirų
krapų
Gaminimas:
Paprieskoniuoti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, įdėti smulkiai supjaustytą svogūną, viską gerai išmaišyti. Tortilijas perpjauti pusiau. Mėsos masę padalinti į 10 dalių. Imti po vieną tortiliją, dėti vieną mėsos dalį, šaukštu išlyginti, kad tolygiai pasiskirstytų, pabarstyti šiek tiek sūrio ir sulankstyti į trikampėlį (lenkti du kartus). Kartoti su likusiomis tortilijomis ir mėsa.
Į platesnį dubenėlį įmušti kiaušinius, įdėti grietinės, įpilti šlakelį vandens, pagardinti šviežiais krapais, išmaišyti. Miltų berti tiek, kad gautųsi blyninė tešla.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi, imti po vieną tortiliją, merkti į tešlą, apvolioti tešloje iš abiejų pusių ir dėti į keptuvę. Keptuvėje turėtų tilpti po 5 tokias tortilijas (du kepimai po 5 vnt.). Skanios tiek karštos tiek šaltos, nereikia nei pagardų.
Sekite Instagrame @gaminksuideja
Komentarai
Rašyti komentarą