Mėsos kukuliai su ryžiais ir daržovėmis


Grįžome iš Lietuvos ir man kaip visad po atostogų noras suktis prie puodų. Šį kartą prie to visai neprisideda tropiniai karščiai, todėl patiekalas lengvas ir greitas.
Reikės:
500 g maltos mėsos
400 ml sultinio
350 g šaldytų žirnelių
250 g ryžių
paprikos
svogūno
sviesto kepimui
mėsos prieskonių
Gaminimas:
Maltą mėsą gerai paprieskoniuojame, rankomis formuojame nedidelius kukulius ir dedame juos į didelę keptuvę su ištirpintu arbatiniu šaukšteliu sviesto. Kepame kelias minutes iš vienos pusės, tuomet apverčiame ir pakepame dar kelias minutes. Sudedame smulkintą svogūną. Svogūnui suminkštėjus dedame smulkintas paprikas. Suberiame ryžius ir užpilame juos sultiniu. Gerai išmaišome, įdedame valgomąjį šaukštą sviesto, uždengiame dangtį ir leidžiame troškintis 10 minučių. Po to sudedame žirnelius, pamaišome ir dar patroškiname 5-7 minutes, arba kol išvirs ryžiai.

Sekite Instagrame @gaminksuideja

Komentarai

Populiarūs įrašai