Tinginių čeburekai gruzdintuvėje


Ciklas: gaminame karšto oro gruzdintuvėje.

Bandau dar vieną skanų ir greitą patiekalą pritaikyti gruzdintuvei. Geriausia būtų kepti gruzdintuvėje su dviem stalčiais arba dviem aukštais, t. y. su papildomu stovu, kuris dedasi į vidų ir galima kepti patiekalus apačiai su viršumi nesiliečiant. Kol kas neturiu nei stovo nei gruzdintuvės su stalčiais, tai man teko pavargti ir kepti po du čeburekus savo 5.5 l gruzdintuvėje. 4 čeburekams
Reikės:
4 pilno grūdo lavašų 
200 g maltos mėsos 
nedidelio svogūno
2 kiaušinių
v. š. miltų 
druskos 
pipirų 
mėgstamų prieskonių 
purškiamo aliejaus 
Gaminimas:
Į mėgstamą maltą mėsą įmušti kiaušinį, įdėti smulkintą svogūną, paprieskoniuoti druska, pipirais, paprikos milteliais, žolelių mišiniu. Išmaišyti ir padalinti į 4 dalis. Dėti 1 dalį ant lavašo ir plonai bei tolygiai paskirstyti ant vienos blyno pusės, paliekant 1.5 cm nuo krašto (iš mėsos suformuoti čebureko formą). Kartoti su likusia mėsa ir lavašais. Išplakti kiaušinį ir ištepti lavašų kraštelius. Tada lavašus sulenkti ir kraštelius stipriai suspausti. Į likusį kiaušinio plakinį įberti miltų, išmaišyti. Gauta mase aptepti čeburekus ir dėti į 180 laipsnių gruzdintuvę 20 min. Čeburekus kelis kartus pavartyti ir papurkšti aliejumi iš abiejų pusių. 

Sekite Instagrame @gaminksuideja

Komentarai

Populiarūs įrašai