Kiaulienos šašlykas, pagardintas moliūgų sėklų aliejumi
Reikės:
500 g mėgstamos kiaulienos dalies (kad būtų šiek tiek riebaliuko)
svogūno
v. š. acto (20-30% rūgštumo)
5 v. š. vandens
a. š. garstyčių
v. š. moliūgų sėklų aliejaus
mėsos prieskonių (su kuo mažiau druskos)
šviežiai maltų pipirų
druskos
Gaminimas:
Mėsą supjaustome nedideliais 3-4 cm gabaliukais. Į blenderį dedame svogūną, pilame actą, vandenį, aliejų, dedame garstyčių ir mėsos prieskonių. Viską sublenderiuojame iki vientisos masės. Užpilame mėsą marinatu, pagardiname maltais pipirais. Galima marinuoti tiek 2 val, tiek 2 paras, priklausomai nuo turimo laiko. Prieš suveriant ant iešmelių pagardinti druska.
Komentarai
Rašyti komentarą