Kitokie burgeriai
Ciklas: gaminame karšto oro gruzdintuvėje.
Nesu didelė burgerių mėgėja, nes man kažkodėl nedera bandelės ir maltos mėsos derinys, bet kartais jų suvalgau, kartais ir į McDonald's nueinam. Šį kartą bandysiu namie pagruzdinti šiek tiek kitokius burgerius, su labai mažai mėsos ir daugiau daržovių. 3 burgeriams
Reikės:
3 burgerių bandelių
~50 g pasirinktos maltos mėsos
3 riekelių sumuštinių/burgerių sūrio
mažo svogūno
kiaušinio
4 vyšninių pomidoriukų
marinuoto agurkėlio
2 lapų Iceberg salotos
v. š. grietinės
a. š. garstyčių
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Išskobti apatines burgerių bandeles, taip kad bandelė pavirstų į dubenėlio formą. Maltą mėsą sumaišyti su kiaušiniu ir smulkintu svogunu, pabarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais, taip pat sudėti išskobtų bandelių turinį. Gerai išmaišyti ir gauta mase ištepti aptines burgerių bandeles, taip kad dubenėlio forma išliktų. Dėti gruzdinti 7 minutėms 160 laipsnių temperatūroje. Per tą laiką susipjaustyti pomidoriukus, agurką ir salotą. Įdėti grietinės ir garstyčių, viską išmaišyti. Praėjus 7 minutėms į gruzdintuvę įdėti bandelių viršūnėles uždengtas sūrio riekelėmis. Dar už 3 minučių ištraukti bandelių apačias ir į iškepusius dubenėlius tolygiai paskirstyti salotas. Tuomet praėjus dar maždaug 4-5 minutėms ištraukti ir viršūnėles ir užvožti ant apatinių dubenėlių su salotomis.
Sekite Instagrame @gaminksuideja
Komentarai
Rašyti komentarą