Baklažanų šnicelis gruzdintuvėje
Ciklas: gaminame karšto oro gruzdintuvėje.
Atnaujintas baklažanų šnicelio receptas pritaikytas karšto oro gruzdintuvei. Gaunasi skaniai kaip ir keptuvėje, bet mažiau riebalų, daugiau traškumo. Rekomenduoju!
Reikės:
4 riekelių baklažano ~1.5 cm storio per visą ilgį
5 v. š. maltų džiūvėsėlių
3 v. š. miltų
v. š. garstyčių
kiaušinio
purškiamo aliejaus
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Supjaustytas baklažano riekes apibarstome druska ir paliekame pastovėti apie 20 min. Nuplauname ir nusausiname. Baklažanų riekes šiek tiek patepame aliejumi, iš vienos pusės pabarstome žolelėmis, druska ir pipirais, kitą pusę gausiai aptepame garstyčiomis ir pabarstome čili dribsniais. Pasiimame du platesnius dubenis ir į vieną įmušame kiaušinį (išplakti), į kitą pripilame maltų džiuvėsėlių. Imame po vieną baklažano riekelę, gausiai apibarstome miltais iš abiejų pusių, tada panardiname ją į kiaušinio plakinį ir įspaudžiame abi puses į džiūvėsėlius, kad kuo daugiau jų priliptų. Dedame visas apvoliotas riekeles į gruzdintuvę, apipurškiame aliejumi ir kepame 170 laipsnių karštyje 10 minučių, tuomet apverčiame, papurškiame aliejumi kitą pusę ir dar kepame 7 minutes.
Sekite Instagrame @gaminksuideja
Komentarai
Rašyti komentarą