Makaronai su mėsos kukuliais

Grįžom po mėnesio atostogų Lietuvoje, kur atsivalgėm visokių lietuviškų patiekalų ir dabar labiausiai noriu... O kaip gi - žinoma, kad makaronų! 

Skelbiu makaronų mėnesį!

Reikės:
300 g makaronų
300 g maltos jautienos
svogūno
paprikos
kelių saujų meksikietiškų šaldytų daržovių mix'o
grybų sultinio kubelio
druskos
pipirų
3 v. š. pomidorų padažo
Ghee sviesto
padažui: v. š. medaus, pusės citrinos sulčių, v. š. sojos padažo, v. š. riešutų sviesto
Gaminimas:
Į gerai padruskintą verdantį vandenį su ištirpusiu sultinio kubeliu sudedame rankomis suformuotus mėsos kukuliukus. Nuo to laiko kai vanduo su kukuliais vėl užverda verdame dar 10 minučių. Kitame puode padruskintame vandenyje išsiverdame makaronus (al dente). Keptuvėje ant sviesto pakepiname svogūną, tada sudedame juostelėmis pjaustytą papriką. Paprikai šiek tiek suminkštėjus dedame šaldytas daržoves, bei išvirusius mėsos kukulius. Užpilame sumaišytus padažo ingredientus, uždengiame keptuvę dangčiu ir viską dar troškiname 10 minučių. Pabarstome šviežiai maltais pipirais, druska jei norisi. Į lėkstę dedame makaronus sumaišytus su pomidorų padažu ir ant viršaus uždedame mėsos kukulių su daržovėmis.

Komentarai

Populiarūs įrašai