Makaronai su brokoliu ir Fetos sūriu


Makaronų mėnuo! Prižadu nuotraukos atnaujinimą, nes dabar kai namie mažas gyventojas tai sunkiai sekasi daryti viską vienu metu, todėl nuotraukoje padažas jau įgavęs beveik kietą konsistenciją. Skoniui nepakenkė, tačiau nuotrauka dabar neperteikia recepto gėrio. 
O šiaip receptas paprastas, greitas ir nerealiai skanus. Dėl papildomos žalumos galima dar būtų įdėti krapų, petražolių. 
Reikės:
500 g makaronų
pakelio Fetos sūrio (250 g) 
brokolio
žalios paprikos
saujos špinatų 
3 sklt. česnako
alyvuogių aliejaus 
druskos 
pipirų
Gaminimas:
Į skardą sudėti šiek tiek pasmulkintą visą brokolį ir papriką, česnako skilteles (nenuluptas), pabarstyti šviežiai maltais pipirais ir druska, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir dėti į 250 laipsnių orkaitę. Po maždaug 20 minučių, kai daržovės jau šiek tiek apskrus užtrupinti fetos sūrį. Kepti dar apie 20 minučių, kol sūrio krašteliai lengvai paruduos. Tuomet išimti česnakų skilteles, jas išspausti (turėtų išsispausti labai lengvai jei gerai iškepė) į maisto smulkintuvą, taip pat sudėti brokolį su paprika ir fetą. Įdėti saują špinatų. Viską sumalti iki vientisos masės. 
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje (al dente). Nupilti vandenį, bet pasilikti šiek tiek makaronų vandens atskirame dubenėlyje.
Daržovių ir sūrio masę sudėti į makaronus, įpilti makaronų vandens, viską išmaišyti. Vandens pilti tiek, kad gautųsi kreminis padažas. 

Komentarai

Populiarūs įrašai