Tinginių čeburekai
Dar vienas receptas iš tiktoko platybių. Pamodifikuotas, paskanintas. Nu tikrai toks geras, atrodo kaip tikrus čeburekus valgytum! Ir svarbiausia greitai pagaminamas.
Reikės:
6 pilno grūdo tortilijų
300 g maltos mėsos
mažo svogūno
70 g tarkuoto olandiško sūrio
kiaušinio
3 v. š. miltų
pusės stiklinės pieno
purškiamo aliejaus
mėsos prieskonių
druskos
pipirų
Gaminimas:
Smulkiai supjaustyti svogūną, sudėti į mėsą, taip pat suberti sūrį, druską, pipirus, mėsos prieskonius. Viską gerai išminkyti. Padalinti faršą į 6 lygias dalis (viena dalis gaunasi apie 65 g).
Atskirame dubenėlyje išplaukti kiaušinį. Ant pusės tortilijos dėti 1 dalį mėsos masės ir tolygiai bei plonai paskirstyti ant blyno (iš mėsos padaryti čebureko formą), paliekant 2 cm kraštelį. Naudojant silikoninį šepetuką kiaušinio plakiniu aptepti visos tortilijos kraštelius, tuomet ją perlenkti ir suspausti kraštą (padaryti čebureko formą). Taip kartoti su likusiomis 5 tortilijomis. Į likusį kiaušinio plakinį idėti miltų, šiek tiek druskos, įpilti pieno ir gerai išplakti. Čeburekus panardinti į pieno plakinį, sudrėkinti abi puses ir dėti kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Aš naudoju purškiamą aliejų, ir papurškiu tiek, kiek tuo metu reikia. Bet galima kepti tiesiog paprastai aliejuje. Kepti po kelias minutes iš abiejų pusių. Patiekti su sultiniu.
Komentarai
Rašyti komentarą