Ryžainis


Ar žinote, kad yra toks patiekalas lietuviškai vadinamas Ryžainiu? Skamba labai juokingai, bet tiek kartų kartojau, kad jau pradėjo patikti. Nieks nepasakys ar tai plovas, ar tai Risotto, bet tiesa tikriausiai kažkur viduryje. Taigi mano Ryžainio interpretacija!
Reikės:
~500 g vištienos krūtinėlės
~200 g Basmati ir laukinių ryžių mikso
paprikos
svogūno
kelių riekių sviestinio moliūgo
kelių riekių batato
skardinės trintų pomidorų
150 ml kokosų pieno
Ghee sviesto
paukštienos prieskonių
Gaminimas:
Vištieną supjaustome kubeliais ir gausiai apibarstome paukštienos prieskoniais. Smulkiai supjaustome svogūną. Likusias daržoves supjaustome šiaudeliais.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname svogūną, tuomet sudedame vištieną, kepame pamaišant, kol mėsa apkeps iš visų pusių. Sudedame daržoves ir ryžius. Dar kelias minutes kepiname. Tuomet supilame pomidorus, stiklinę vandens, išmaišome, uždengiame dangtį ir troškiname apie 15 minučių. Pamaišome, paragaujame ar netrūksta druskos. Pabaigoje supilame kokosų pieną ir dar kelias minutes patroškiname.

Komentarai

Populiarūs įrašai