Lietuviškas Burrito


Su vyru galvojom koks pavadinimas tiktų šitam patiekalui, ar tai labiau lietuviškas Burrito, o gal meksikietiškas lietinis? Visgi skonis labiau primena lietinį, o išvaizda.. Spręskite patys, bet aš lieku prie lietuviško Burrito pavadinimo. 2 Burrito'ams
Reikės:
2 lavašų
200 g maltos mėsos 
paprikos
svogūno
pomidoro
100 g Olandiško tarkuoto sūrio
šiek tiek kopūsto
aliejaus
Santa Maria Burrito Seasoning Mix
2 v. š. majonezo 
grietinės
krapų 
Gaminimas:
Keptuvėje ant aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki kol suminkštės, tuomet sudėti mėsą, šiek tiek pakepus gausiai pagardinti Burrito Seasoning Mix'u. Įdėti smulkintą papriką, pomidorą ir šiek tiek supjaustyto kopūsto. Kepti kol daržovės suminkštės. Įdarą padalinti į dvi dalis. Abu lavašus ištepti šaukstu majonezo (labiau dėl sukibimo o ne dėl skonio). Ant kiekvieno lavašo išilgai sudėti įdarą, paliekant 2-3 cm nuo krašto, užberti šiek tiek sūrio, užlenkus galus suvynioti į stačiakampį, vieną pusę papurkšti aliejumi ir dėti į keptuvę šiek tiek paskrusti. Apskrudinus vieną pusę, kitą taip pat papurkšti aliejumi ir vėl paskrudinti. Patiekti su grietine ir krapais. 

Komentarai

Populiarūs įrašai