Morkų tortas su kremu


Retai žiūriu lietuvišką televiziją, tiksliau žiūriu tik žinias (Svarbi valanda), nes transliuoja tiesiogiai per YouTube. Bet šį kartą po žinių išmetė Beatos virtuvės pasiūlymą. Nemėgstu žiūrėti maisto gaminimo laidų, nes po jų nusitiesia tiesus kelias į šaldytuvą, bet sudomino svečio rubrika, nes buvo pakviesta edukatorė. Laidos aprašyme taip pat matėsi, kad šios laidos receptai bus iš morkų. Jei nebūčiau jų šaldytuve turėjusi gal ir nebūčiau sulaukus morkų torto recepto. Bet istorija tokia, jog susigundžiau pabandyti. Receptą adaptavau turimiems produktams.
Reikės:
biskvitui
250 g burokine tarka tarkuotų morkų
150 g sviesto
3 kiaušiniai
170 g cukraus
pak. vanilinio cukraus
2 v. š. grietinės 30% rieb.
150 g kvietinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
cinamono
muskato
kremui
~280 g varškės
3 v. š. grietinės 30% rieb.
v. š. cukraus
a. š. citrinos sulčių
Gaminimas:
Puode išlydyti sviestą. Palaukti kol sviestas suputoja ir pradeda tamsėti. Kai sviestas pakvimpa karamele išjungti ir palikti atvėsti. Įjungti orkaitę 180 laipsnių. Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilinį cukrų. Plakti plaktuvu kol gaunasi standžios baltos putos. Į kiaušinių masę sudėti grietinę ir supilti ataušusį sviestą, įberti cinamono, įtarkuoti muskato. Plakti lėtai iki vientisos masės. Į tešlą suberti miltus ir kepimo miltelius. Maišyti iki grubios tešlos, kur dar lieka šiek tiek sausų miltų.
Suberti tarkuotas morkas. Tešlą išmaišyti iki vientisumo ir supilti į skardą atsegamais kraštais, išklotą kepimo popieriumi ir išteptą sviestu. Kepti ~ 40 min., arba kol į centrą įsmeigtas pagaliukas yra ištraukiamas neapsivėlęs tešla. Biskvitą palikti atvėsti. Kol jis vėsta, sutrinti kremą. Į plaktuvą sudėti visus kremo ingredientus ir sutrinti iki vientiso kremo, kuriame nebėra varškės grūdelių. Ant jau ataušusio biskvito sutepti visą kremą.

Komentarai

Populiarūs įrašai