Makaronų apkepas su moliūgu

Rudeniui pritaikytas Mac and cheese su daržovėmis. Aną dieną pagalvojau, kad visai gerai buvo kai beveik 8 mėnesius nevalgiau mėsos. Tikriausiai kaip vieną iš tikslų į New Year Resolution reikės įsitraukti mėsos mažinimą. Čia dar kol kas tik svarstau, bet taip sakant minties sėkla jau pasėta.
Reikės:
400 g makaronų (nevirtų)
350 g tarkuoto Olandiško sūrio
200 g tarkuoto moliūgo
pomidoro
kelių pievagrybių (nebūtina)
2 v. š. kečupo
v. š. garstyčių
druskos
rūkytos paprikos miltelių
pipirų
Gaminimas:
Gerai pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, įdėti kečupą ir garstyčias ir gerai išmaišyti. Padalinti makaronus ir sūrį į dvi dalis. Į skardą sudėti pusę makaronų, paskirstyti, kad dugnas pasidengtų tolygiai. Ant makaronų išdėlioti moliūgą, griežinėliais pjaustytą pomidorą, padruskinti, taip pat pagardinti rūkyta paprika. Labai mėgstu grybus, todėl aš dar dėjau kelis ratukais pjaustytus pievagrybius. Ant daržovių suberti pusę sūrio. Ant sūrio sudėti likusius makaronus, gausiai pabarstyti šviežiai maltais pipirais ir užberti likusį sūrį. Skardą uždengti folija ir dėti į 150 laipsnių orkaitę 50 minučių. Po 50 minučių foliją nuimti ir leisti dar 10 minučių sūriui paskrusti. 

Komentarai

Populiarūs įrašai