Daržovių ir kalakutienos apkepas
Savaitgalį užsisakiau naujas lėkštes ir įrankius, jau svajojau kaip iš jų valgysiu visokius skanius patiekalus. Bet nauji pirkiniai dar tik pakuojami, o valgyti reikia jau dabar. Sotus daržovių ir mėsos apkepas, kurio tikiuosi užteks trims dienoms. Beje šiam patiekalui reikės skardos su dangčiu, tinka ir plovo indai, bet kas ką galima naudoti orkaitėje.
Reikės:
šviežių bulvių (tiek kad pasidengtų skardos dugnas)
~600 g kalakutienos
svogūno
~300 g rudųjų pievagrybių
paprikos
3 kiaušinių
~150 g tarkuoto sūrio
šlakelio pieno
paukštienos prieskonių
bulvių prieskonių
3 v. š. pomidorų padažo
druskos
pipirų
Gaminimas:
Bulves gerai nuplauti ir supjaustyri griežinėliais (šviežių bulvių aš niekada neskutu), išdėlioti jomis skardos dugną, apibarstyti bulvių prieskoniais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, papriką pasmulkinti ir išdėlioti ant bulvių, padruskinti, papipirinti. Supjaustyti pievagrybius ir padengti daržoves. Ant pievagrybių užpilti pomidorų padažo. Ant viršaus uždėti gabalėliais pjaustytą kalakutieną, ją apibarstyti paukštienos prieskoniais. Dubenyje išplakti kiaušinius su pienu ir sūriu, plakinį užpilti ant mėsos. Skardą uždengti dangčiu ir kepti apie 75 min 180 laipsnių orkaitėje.
Komentarai
Rašyti komentarą