Morkų keksas
Atėjo rudenėlis, o su juo ir visi rudenio gėrybių kepiniai. Labai užsinorėjau kažko saldaus, o tam puikiai tiks šviežios morkytės. Spalvingas morkų keksas tikrai pakels nuotaiką.
Reikės:
200 g morkų
200 g miltų
3 kiaušiniai
150 g sviesto
4 v. š. cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
saujos razinų
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Ijungti orkaitę 180 laipsnių kaitrai. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska (plakti kol šiek tiek pabaltuos), lėtai supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Sudėti morkas, cinamoną, razinas. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską atsargiai išmaišyti, kad tešla nesusmegtų. Tešlą supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti apie 50 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą