Daržovių tortas
Rudens savaitgaliams spalvingas daržovių tortas. Recepto gerumas tame, kad galima naudoti visas turimas daržo gėrybes.
Reikės:
3 tortilijų
200 g maltos mėsos
paprikos
svogūno
5 nedidelių morkų
kelių riekių moliūgo
2 Mozzarella'os rutuliukų
50 g tarkuoto olandiško sūrio
kelių vyšninių pomidoriukų
rūkytos paprikos miltelių
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Į skardą su nusegamais kraštais pasiruošti 3 tortilijas - išsikirpti pagal skardos dydį, apkirptus likučius sudedant ant pirmo torlijos blyno. Keptuvėje kelias minutes pakepinti smulkintą svogūną, tuomet sudėti mėsą. Jai apkepus, pagardinti pipirais, druska ir paprikų milteliais. Sudėti pjaustytą papriką, morkas, moliugą ir kepti kor morkos nebebus kietos. Daržovių ir mėsos masę padalinti į 3 dalis. Ant pirmo tortilijos blyno dėti trečdalį masės, ant viršaus išdėluoti griežinėliais pjaustytą Mozzarellą. Dėti tortilijų blyną, tuomet vėl daržovių masės, vėl Mozzarella'os. Uždėti paskutinį tortilijų blyną, likusias daržoves, supjaustyti vyšninių pomidoriukų, uždengti folija ir dėti į 150 laipsnių orkaitę su vėjelio funkcija 30 minučių. Pabaigoje foliją nuimti, pabarstyti tortą tarkuotu sūriu, dėti atgal į orkaitę ir leisti jam ištirpti.. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą