Makaronai su paprikomis ir Burratos sūriu
Tik vakar grįžom iš Italijos, kur visą savaitę, neperdedu, bet valgėm tiesiog virtuvės šedevrus. Svertis dar neskubėsim nes grįžtant dar sustojome apsipirkti. Užtai visi recepto produktai itališki. Taigi pasisėmusi itališkos dvasios, kvapų ir skonių iš karto puolu gaminti pietus.
Reikės:
500 g makaronų
Burratos sūrio
raudonos paprikos
nedidelio raudono svogūno
kelių vyšninių pomidoriukų
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
rūkytos paprikos miltelių
Gaminimas:
Į skardą sudedame šiek tiek pasmulkintą papriką, svogūną ir pomidoriukus. Apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais, šauname į 200 laipsnių orkaitę ir kepame kol paprikos suminkštės. Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus (al dente).
Į smulkintuvą įpilame kelis šaukštus makaronų vandens, rūkytos paprikos miltelių, sudedame iškepusias daržoves, viską sutriname iki vientisos masės. Galima dar padruskinti ir papipirinti jei norisi.
Sumaišome daržovių padažą su makaronais, ant viršaus uždedame Burratos, pabarstome šviežiai maltais pipirais.
Komentarai
Rašyti komentarą