Daržovių apkepas su malta jautiena


Jau greit mūsų atostogos Lietuvoje, todėl vyksta šaldytuvo ir spintelių valymas prieš išvažiuojant. Radiniai: kelios šviežios bulvytės, maža cukinija, svogūnai, kiaušiniai. Ką skanaus darom? Apkepą! Bus kelioms dienoms.
Reikės:
5-7 šviežių bulvyčių
~300 g maltos jautienos
nedidelės cukinijos
paprikos
svogūno
3 kiaušinių
~150 g tarkuoto sūrio
~100 g šoninės
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Šviežias bulves gerai nuplauname ir supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant skardos dugno ir apibarstome bulvių prieskoniais. Užberiame smulkintą šoninę. Dedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, per visą skardą paskirstome maltą mėsą ir apibarstome mėsos prieskoniais. Dedame juostelėmis pjaustytą papriką ir cukinijos griežinėlius. Užpilame kiaušinių plakiniu ir šauname į 180 laipsnių orkaitę. Po 50 min užberiame sūrio ir leidžiame dar pakepti kol sūris išsilydys.

Komentarai

Populiarūs įrašai