Ridikėlių lapų sriuba



Prisipažinsiu, man tikrai gaila išmesti šviežius gražuolių ridikėlių lapelius, todėl šiandien virsime sriubą būtent iš jų! Jei mėgstate rūgštynių sriuba jums taip pat patiks ši sriuba. Ją taip pat galite pagardinti virtu kiaušiniu - ir dėl sotumo ir dėl skanumo. 
Reikės:
ridikų lapų (nuo pundelio ridikų)
naminio vištienos sultinio
2 bulvių
geros saujos svogūnų laiškų
saujelės krapų
grietinės
druskos
pipirų
Gaminimas:
Sumetame į verdantį sultinį svogūnų laiškus, krapus, nuskustas ir supjaustytas bulves ir gerai nuplautus ridikėlių lapus. Puodą uždengiame ir leidžiame silpnai virti apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai išvirusios. Nuimame nuo viryklės, sutriname elektriniu trintuvu, pagardiname druska, pipirais bei dideliu šaukštu grietinės. 

Komentarai

Populiarūs įrašai