Spätzle (špecli) su grybais
Šveicarijoje nėra koldūnų ar mums įprastų virtinukų, tačiau jie labai mėgsta tešlos iš kiaušinių ir miltų kleckelius/šniūrelius, kuriuos simpatiškai vadina Spätzle (špecli). Taigi šiandien pietums Spätzle su grybais.
Reikės:
pusės pakelio ~250 g Spätzle (nevirtų)
250 g pievagrybių
svogūno
150 ml kokosų pieno
150 g tarkuoto mėgstamo sūrio
sultinio kubelio
mėgstamų prieskonių
ghee sviesto
Gaminimas:
Sultinyje išvirti špeclius. Kol špecliai verda keptuvėje su ghee sviestu pakepinti smulkintą svogūną, tada sudėti pjaustytus pievagrybius, pabarstyti žolelių prieskonių mišiniu, rūkytos paprikos milteliais, druska. Supilti kokosų pieną ir patroškinti. Sudėti išvirusius špeclius, apibarstyti sūriu, palaukti kol jis išsilydys ir skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą