Varškės apkepas su razinomis

Jau buvo praėję tikriausiai pora metų, kaip nekepiau varškės apkepo, todėl savaitgalį nustebinau pati save kai visai iš lempos sugalvojau jį išsikepti. Man dažniausiai taip jau būna, kad gaminu vis kažkokį nusistovėjusį meniu, kuris kaip koks CD sukasi su random funkcija. Bet šitą reikės įtraukti į grojaraštį!
Reikės: 
600 g riebios varškės
4 šaukštų manų kruopų
pusės stkl. pieno
4 kiaušinių
100 g sviesto
4 valgomųjų šaukštų cukraus
didelės saujos razinų
pak. vanilinio cukraus
a. š. kepimo miltelių
šiek tiek sviesto ir manų skardai
žiupsnelio druskos
grietinės
Gaminimas:
Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome ~20 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Varškę sudedame į dubenį su manais ir patriname šakute. Ištirpiname sviestą ir sudedame į varškę. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į kiaušinio trynius suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukame. Supilame trynius į varškę, taip pat sudedame nusausintas razinas. Įdedame kepimo miltelių. Viską labai gerai išmaišome. Kiaušinio baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki putų. Supilame išplaktus kiaušinio baltymus į varškės masę ir atsargiai viską išmaišome. Kepimo skardą patepame sviestu, pabarstome manais, supilame varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginame paviršių. Apkepą kepame apie 50 minučių 150 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija. Patiekiame su grietine. 

Komentarai

Populiarūs įrašai