Kijevo kotletai

Šiandien pas mus gimtadieniniai pietūs, tai ir patiekalai šiek tiek šventiniai. Nesitikėjau, kad taip lengvai galima namie pasigaminti Kijevo kotletus. O gal dabar reiktų juos vadinti Kyjivo?
Sėkmingo recepto esmė - labai gerai užglaistyti kotleto šonus, kad kepdamas sviestas nepabėgtų. Reikės:
2 vnt vištienos krūtinėlės (~700 g)
~100 gramų sviesto
3-4 kiaušiniai
maltų džiūvėsėlių
krapų
vištienos prieskonių
druskos
pipirų
aliejaus
Gaminimas:
Vištienos krūtinėles perpjauti skersai, kad gautųsi maždaug 4 lygios dalys. Jas gerai išmušti, kol taps itin plonos. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su druska, pipirais bei smulkintais krapais, rankų pagalba iškočioti apie 1-1.5 cm storio "dešrą", suvynioti ją į maistinę plėvelę ir įdėti į kamerą šiek tiek pašaldyti. Sviestui sustingus padalinti "dešrą" į 4 dalis, kiekvieną dalį dėti ant išmuštos, pabarstytos prieskoniais vištienos krašto, susukti į kotletuką, uždengti kraštukus. Tada merkti į kiaušinio plakinį (kiaušinis, druska, pipirai) ir apvolioti džiūvėsėliuose. Pakartoti tai tiek kartų, kad kotletukai pilnai pasidegtų džiuvėsėliais ir neliktų tarpelių. Kepti 150 laipsnių orkaitėje iki valandos. Pabaigoje kepimo apipurkšti aliejumi ir leisti kelias minutes paskrusti. Patiekti su bulvių koše ir pasirinktomis salotomis.

Komentarai

Populiarūs įrašai