Kiaulienos sprandinės šašlykai
Sezono atidarymas! Dar vienas dalykas kurio žmonės nedaro Šveicarijoje tai nekepa mums įprastų šašlykų. Crazy! Dažniausiai grillina įvairias dešreles, šoninės gabaliukus, rečiau vištienos dalis. Todėl ieškant ką kepti taip pat teko atlikti specialią mėsos paieškos operaciją. Bet štai viskas paruošta - marinuojame mėsytę visą parą!
Reikės:
~500 g kiaulienos sprandinės
šviežiai maltų juodųjų pipirų
svogūno
krapų
v. š. acto ir 2 v. š. vandens mikso
3 v. š. riebesnio kefyro
3 v. š. aliejaus
druskos
Gaminimas:
Supjaustyti mėsą norimo dydžio gabaliukais, apibarstyti pipirais, užpilti acto ir vandens mišiniu. Sudėti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir smulkintus krapus. Viską gerai išmaišyti rankomis. Palikti kelioms valandoms kambario temperatūroje. Vėliau užpilti kefyro, gerai išmaišyti ir dar kuriam laikui palikti marinuotis kambaryje. Kai kefyras šiek tiek susigeria į mėsą užpilti aliejaus, išmaišyti ir dėti į šaldytuvą pasimarinuoti per naktį. Kitą dieną prieš kepimą mėsytę pabarstyti druska, verti ant iešmų ir kepti kol gražiai apskrus prieš tai pašalinus svogūnus. Valgyti su duona ar ryžiais bei daržovėmis.
Nuotraukose į kardą pakliuvęs ir pirktinis vištienos šašlykas, bet maniškis buvo skanesnis!
Nuotraukose į kardą pakliuvęs ir pirktinis vištienos šašlykas, bet maniškis buvo skanesnis!
Komentarai
Rašyti komentarą