Varškėčiai

 


Ar galit patikėti, kad gyvenime nebuvau kepus varškėčių? Net ir vaikystėje jų negamindavo nei mama, nei močiutės. Taigi vaikystę atrandu dabar! 
Reikės:
~300 g riebesnės varškės
kiaušinio
miltų
iki 2 v. š. cukraus
žiupsnelio druskos
aliejaus
grietinės
uogienės
Gaminimas:
Varškę pertrinti su kiaušiniu ir suberti druską bei cukrų. Viską dar kartą gerai ištrinti. Miltų konkretaus kiekio nerašau, tiesiog reiktų berti per kelis kartus, kol tešla bus norimo lipnumo (beveik nelips prie rankų). Drėgnų rankų pagalba formuoti norimo dydžio varškėčius. Kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Patiekti su grietine arba jogurtu ir uogiene. 

Komentarai

Populiarūs įrašai