Moliūgų gnocchi



Gnocchi - itališki virtinukai, prastai gaminami su bulvėmis, bet tiek Ciuriche, tiek Paryžiuje esu valgius labai labai gardžių moliūgų gnocchi. Tai pagalvojau, negi taip sunku pasigaminti namuose spalvotų skanėstų? Pabandom!
Reikės:
~300 g kepto moliūgo
~400 g speltos miltų
kiaušinio
druskos
pipirų
aliejaus 
sviesto
grietinės
mėgstamų prieskonių 
sultinio kubelio
Gaminimas:
Moliūgą apšlakstytą alyvuogių aliejumi ir apibarstytą čili fleikais iškepti orkaitėje kol visiškai suminkštės. Pertrinti šakute iki vientisos masės. Įmušti kiaušinį, padruskinti, papipirinti. Sudėti beveik visus miltus, pasilikti šiek tiek kočiojimui. Jei tešla labai limpa prie rankų įdėkite ją į kamerą pusei valandos, kad būtų lengviau formuoti virtinukus. Iškočioti 6 lygias tešlos "dešras", peilio pagalba gnybti tešlos, perbraukti ją per smulkios tarkos briauneles ir mesti į verdanti vandenį pagardintą sultinio kubeliu. Įprastai valgomi su parmezanu, bet man tiko su sviestu, grietine ir krapais. 

Komentarai

Populiarūs įrašai