Virtų bulvių cepelinai su varške

Taip jau sutapo, kad gaminu cepelinus Cepelinų dieną!
Kaip batsiuvys be batų taip ir aš neturiu nei bulvių tarkavimo mašinos, nei mėsmalės, bet cepelinų vistiek noriu. Mano virtuvinis kombainas pasiliko Lietuvoje, kadangi kažkuri funkcija buvo sugedusi, pagalvojau, susiremontuosiu ir tada atsivešiu. Bet.. Atvažiavus į Šveicariją prisipirkau naujų įrenginių (Raclette aparatas, Fondue puodai (2), Panini keptuvė, vaflinė.. ) ir kombainui vietos nebeliko. Bet kai užsimanau bulvinių patiekalų į pagalbą ateina blenderis su visais priedais. Nėra nieko neįmanomo! 10 didelių cepelinų.
Reikės:
~1600 g nuskustų bulvių
350 g varškės (9%)
2 kiaušinių
8 v. š. krakmolo
druskos
pipirų
grybų sultinio kubelio
Gaminimas:
Nuskustas bulves pagardiname druska ir išverdame. Nupilame vandenį ir jums patogiu įrankiu sumalame/sugrūdame (aš el. trintuvu sugrūdau į košę). Į masę įmušame kiaušinį ir sudedame 6 v. š. krakmolo, žiupsnį druskos. Viską gerai išminkome rankomis.
Užkaičiame puodą su grybų sultinio kubeliu.
Bulvių tešlą padaliname į 10 apylygių dalių. Tuomet varškę šakutės pagalba pertriname su kiaušiniu, padruskiname, papipiriname. Varškę taip pat padaliname į 10 dalių. Tada iš bulvių masės ant delno suplojame paplotėlį, į vidurį dedame varškės įdarą, suformuojame cepeliną, apvoliojame krakmole (visiems cepelinams reikės ~2 v. š. krakmolo) bei dedame ant lentutės. Į beveik verdantį vandenį įmaišome ištirpintą krakmolą (1 šaukštą krakmolo išmaišome pusėje stiklinės vandens) bei tik tuomet, kai vanduo užvirs, dedame cepelinus. Kai pradės kunkuliuoti dar kartą, verdame maždaug 15 minučių ant vidutinės ugnies (atidengus). Patiekiame gausiai užpiltus grietinės – sviesto padažu, žalumynais pagal poreikį. 


Komentarai

Populiarūs įrašai