Eklerai


Valentino dienos progra tikras lobis - eklerai! Skanumynas, kurio taip pasiilgstu iš Lietuvos. Šveicarijoje konditerija tikrai skani, bet dar neradau nei vieno kepinio su kremu, kuris man itin patiktų. Širdelės formos, nes šiandien šventė, tačiau rekomenduočiau daryti pailgus, arba nedidelius apvalius, nes geriau iškyla. 
Reikės:
200 g miltų
pieno: 125 ml tešlai, 250 ml kremui
125 ml vandens
125 g sviesto
4 kiaušinių (1 kiaušinis kremui, 3 baltymai tešlai, 3 tryniai kremui)
pak. vanilinio cukraus
3 v. š. cukraus
2 v. š. kukuruzų krakmolo
žiupsnelio druskos
2 a. š. kepimo miltelių
trečdalio citrinos
Gaminimas:
Iš pradžių tešlai užkaiskite puodą su vandeniu, pienu, gabalėliais supjaustytu sviestu, šaukštu cukraus ir žiupsneliu druskos. Kai visi ingredientai bus ištirpę ir išsimaišę o skystis bus arti virimo suberkite miltus ir labai gerai išmaišykite. Patraukite puodą nuo vyryklės. Tuomet po vieną sumuškite 3 trynius, tešlą plakdami su el. šluotele. Suberkite kepimo miltelius ir dar kartą perplakite. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį bei spauskite 7-10 cm ilgumo pirštelius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Galima formuoti ir paprasčiau - tiesiog šaukšto pagalba. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 15-20 minučių kol gražiai paruduos.
Iškepusius eklerus palikti atvėsti orkaitėje nedarinėjant durų, vėliau abiejuose šonuose (arba dugne, jei šaukštu darėte apvalią formą) padaryti skylę kremo įdarui. Jei nenorite žaisti su skylutėmis ir konditeriniu švirkštu galima tiesiog eklerus šiek tiek įpjauti horizontaliai ir pridėti kremo šaukštu. 
Kremui 1 kiaušinį ir 3 trynius išsukite puode su vaniliniu ir 2 šaukštais paprasto cukraus, kad neliktų gumuliukų. Tada įdėkite krakmolo ir gerai išmaišykite. Užvirkite kitame puodelyje pieną ir pildami plona srovele įmaišykite į trynių masę. Kremą kaitinkite nuolat maišydi, kol sutirštės. Įspauskite citrinos sulčių. Perplakite kremą el.šluotele, kad gerai išsimaišytų. Kai atvės, prikimškite kremo į eklerus konditerinio švirkšto pagalba (arba kaip jau rašiau jei tingite švirkštu galite prapjauti eklerą ir pridėti kremo šaukštu). Palikite eklerus bent valandai pastovėti. 

Komentarai

Populiarūs įrašai