Čili troškinys (be mėsos)
Va ir atėjo laikai, kai išsipildė kažkada sugalvotas netikėtas noras. Nustojau valgyti mėsą! Sudėtingiausia dalis yra pakeisti taip jau įprastą mėsišką meniu produktais, kuriuose būtų taip pat nemažai baltymų ir skonis būtų geras. Bet kviečiu į savo bemėsę kelionę, nes vis atrandu kokių naujų įdėjų interneto platybėse. Dalinsimės. Šiandien čili troškinys be mėsos!
Reikės:
75 g sojų faršo
skardinės raudonųjų konservuotų pupelių
skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse (be odos)
2-4 v. š. raudonųjų lęšių
paprikos
svogūno
sklt. česnako
šiek tiek imbiero
ghee sviesto
puodelio sultinio
šiek tiek kietojo sūrio
ciberžolės
rūkytos aitriosios paprikos miltelių
konservuotų jelapenų (pagal poreikį)
Gaminimas:
Sojų faršą užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame suminkštėti. Svogūną ir česnaką smulkiai susipjaustome ir pakepiname ant ghee sviesto, įtarkuojame imbiero šaknies ir apibarstome viską ciberžole bei paprikos milteliais. Sudedame nuvarvintą sojų faršą, smulkintą papriką ir vėl pakepiname keletą minučių. Keptuvės turinį sudedame į puodą, supilame sultinį, lęšius ir konservuotus pomidorus. Ant vidutinės ugnies paverdame viską apie 15 min. Sudedame konservuotas pupeles. Išmaišome ir ragaujame ar užtenka saldumo, aitrumo ir sūrumo. Pagal poreikį galima įdėti saldaus/aštraus pomidorų padažo, garstyčių. Patiekiame troškinį apibarstytą smulkintais jelapenais ir tarkuotu sūriu.
Komentarai
Rašyti komentarą