Pide su baklažanais ir pomidorais
Tęsiant vegetariškų patiekalų kelionę šį kartą į akiratį pakliuvo turkiškos picos, kitaip Pide. Ir tikrai, neatsimenu, kada tiek daug valgiau, gal per Kūčias? Nu taip tiko man šitas receptas, kad jau planuoju kitų daržovių variaciją. O dabar apie šiandienines.
Reikės:
miltų (aš naudojau speltos, apie 10 kupinų v. š.)
pakelio sausų mielių
3 v. š. aliejaus
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
šlakelio šilto vandens
~200 g mocarelos
pomidoro
trečdalio baklažano
svogūno
2 kiaušinių
mėgstamų prieskonių
konservuotų jelapenų
gabalėlio sviesto
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame tešlą: šiltame vandenyje ištirpiname mieles ir cukrų, užpilame ant padruskintų miltų ir pradedame minkyti tešlą. Tešlos lipnumą reguliuojame vandeniu ir miltais - jei tešla limpa prie rankų, dedame miltų, jei nesusilipina, įpilame dar šiek tiek vandens. Kai suminkome vientisą tešlos gabalą, uždengę padedame jį šiltai pastovėti bent jau apie 30 min.
Nustatome orkaitę 250 laipsnių. Mano orkaitė silpnoka, aš beveik visada papildomai naudoju vėjelio funkciją, bet jeigu jūsų orkaitė tikrai įkaista iki 250, turėtų vėjelio neprireikti.
Pasiruošiame daržoves: atskiruose dubenėliuose susmulkiname baklažaną ir pomidorą. Svogūną perpjauname pusiau ir labai plonai supjaustome abi dalis pusžiedžiais ir padaliname į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį įmušame po kiaušinį. Pagardiname kiekvieno dubenėlio turinį skirtingais prieskoniais: dubenėliui su pomidorais tiks saldesni, dubenėliui su baklažanu šiek tiek aštresni ir rūgštesni prieskoniai ar padažai (pvz. aš dėjau šiek tiek garstyčių).
Susipjaustome mocarelą į 16 nedidelių gabalėlių.
Tešlą padaliname į 4 dalis, iš kurių rankų ir kočėlo pagalba iškočiojame 4 pailgus blynelius. Blyną perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dedame 4 gabalėlius mocarelos (per visą ilgį) ir tuomet pusę vieno dubenėlio turinio. Užlankstome kraštelius gale juos suspausdami, t.y. padarome tokį kaip laivelį, kad įdaras neišbėgtų. Pagardiname jelapenais. Taip kartojame kol turime 4 Pide ant skardos, pasiruošusias keliauti į pirtį. Šauname į orkaitę kol gražiai apskrus, man prireikė apie 20 min, bet kaip minėjau mano orkaitė silpna, turėtų užtekti iki 15 min. Nesudeginkite! Krašteliai turi būti gerai apskrudę, bet vidus minkštas. Pide kraštelius patepame sviestu. Seilė varva. Skanaus!
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame tešlą: šiltame vandenyje ištirpiname mieles ir cukrų, užpilame ant padruskintų miltų ir pradedame minkyti tešlą. Tešlos lipnumą reguliuojame vandeniu ir miltais - jei tešla limpa prie rankų, dedame miltų, jei nesusilipina, įpilame dar šiek tiek vandens. Kai suminkome vientisą tešlos gabalą, uždengę padedame jį šiltai pastovėti bent jau apie 30 min.
Nustatome orkaitę 250 laipsnių. Mano orkaitė silpnoka, aš beveik visada papildomai naudoju vėjelio funkciją, bet jeigu jūsų orkaitė tikrai įkaista iki 250, turėtų vėjelio neprireikti.
Pasiruošiame daržoves: atskiruose dubenėliuose susmulkiname baklažaną ir pomidorą. Svogūną perpjauname pusiau ir labai plonai supjaustome abi dalis pusžiedžiais ir padaliname į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį įmušame po kiaušinį. Pagardiname kiekvieno dubenėlio turinį skirtingais prieskoniais: dubenėliui su pomidorais tiks saldesni, dubenėliui su baklažanu šiek tiek aštresni ir rūgštesni prieskoniai ar padažai (pvz. aš dėjau šiek tiek garstyčių).
Susipjaustome mocarelą į 16 nedidelių gabalėlių.
Tešlą padaliname į 4 dalis, iš kurių rankų ir kočėlo pagalba iškočiojame 4 pailgus blynelius. Blyną perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dedame 4 gabalėlius mocarelos (per visą ilgį) ir tuomet pusę vieno dubenėlio turinio. Užlankstome kraštelius gale juos suspausdami, t.y. padarome tokį kaip laivelį, kad įdaras neišbėgtų. Pagardiname jelapenais. Taip kartojame kol turime 4 Pide ant skardos, pasiruošusias keliauti į pirtį. Šauname į orkaitę kol gražiai apskrus, man prireikė apie 20 min, bet kaip minėjau mano orkaitė silpna, turėtų užtekti iki 15 min. Nesudeginkite! Krašteliai turi būti gerai apskrudę, bet vidus minkštas. Pide kraštelius patepame sviestu. Seilė varva. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą