Kepti sumuštiniai su mocarela, pomidorais ir kiaušinio baltymu
Tingus šeštadienio rytas su vėlyvais ir sočiais pusryčiais... Kai pietūs nusikelia į vakarienės laiką. Mėgstu tokius šeštadienius. Šis vienas iš jų ir su naujomis pusryčių idėjomis. Vakar kepiau eklerus ir nuo kremo liko kelių kiaušinių baltymai. Ką daryti jei reikia sunaudoti likusius nuo kitų kepinių baltymus? Arba gal norisi gauti papildomų baltymų be mėsos? Kepti sumuštinius su plaktais baltymais!
Reikės:
ciabatta ar kitos panašios duonos
mocarelos
pomidorų
kiaušinio baltymų
druskos
pipirų
konservuotų jelapenų
krapų
Gaminimas:
Ant supjaustytos duonos išdėliojame mocarelos gabalėlius, smulkiai pjaustytus pomidorus, jelapenus ir šauname į 150 laipsnių orkaitę kol pomidorai šiek tiek apkeps ir išsilydys sūris. Per tą laiką su druska ir pipirais išplakame kiaušinio baltymus iki standokų putų, juos šaukštu paskirstome ant sumuštinių ir dedame dar šiek tiek pakepti kol baltymai pagelsta. Apibarstome krapais.
Naudojant didesnę, pvz. kvadratinę sumuštinių duoną galima ant viršaus užlieti visą kiaušinį. Dar sočiau ir gardžiau.
Komentarai
Rašyti komentarą