Balandėliai su sojų faršu ir grybais


Teko girdėti, kad Suomijoje ir Švedijoje balandėliai patiekiami su bruknių uogiene, o Libane su jogurto, citrinų bei alyvuogių aliejaus padažu, pagardintu česnaku ir džiovintomis mėtomis. O ar yra tekę girdėti apie balandėlius be mėsos? Man tai ne. Jei kitaip galima valgyti Skandinavijoje ar Artimiuosiuose Rytuose tai kodėl nepabandžius kitaip ir man! Balandėliai su sojų faršu ir grybais. Gaunasi 9 balandėliai.
Reikės:
9 kopūsto lapų
75 g sauso sojos faršo
4 morkų
didelio svogūno
iki 200 g konservuotų arba šviežių voveraičių
2/3 standartinio ryžių pakelio
pomidorų padažo
4 v. š. miltų
šlakelio obuolių acto
grietinės
ghee sviesto
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
sultinio
bulvių prie balandėlių pagal poreikį
Gaminimas:
Ruošiame įdarą.
Užplikome sojų faršą, išverdame ryžius. Keptuvėje su sviestu apkepiname smulkintą svogūną, morką. Sudedame smulkintus grybus ir nuvarvintą faršą. Pagardiname pipirais, druska, keliais v. š. pomidorų padažo, aš dar įbėriau rūkytos aitriosios paprikos (nes mėgstu aštriai) ir kumino. Viską pakepiname apie 10 min, sudedame ryžius, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Ruošiame lapus.
Nuo didelės kopūsto gūžės atskiriame 9 lapus. Stengiames atskirti, kad nesuplyštų, bet vienas kitas mažesnis įplyšimas nepakenks. Sudedame lapus apvirti ~10 min, kad suminkštėtų. Tuomet lapus sudedame į lėkštę, kad atvėstų. Paskui iš lapų išpjauname kietąją dalį.
Vyniojimas ir troškinimas.
Imame vieną kopūsto lapą, ant vieno jo krašto dedame įdaro, užlenkiame kraštelius ir susukame į balandėlį. Kiekvieną apvoliojame miltuose ir trumpai apkepiname įkaitintame svieste. Visus balandėlius sudėdame į puodą kartu su 3 ratukais pjaustytomis morkomis. Suberiame likusius nuo voliojimo miltus bei įdedame dar šiek tiek sviesto. Balandėlius užpilti sultiniu, kad apsemtų, dėti pomidorų padažą, šlakelį obuolių acto ir troškinti apie 40 minučių. Valgyti su virtomis bulvėmis, padažu ir grietine. 
Skonis puikus!

Komentarai

Populiarūs įrašai