Baklažanų šniceliai
Dar vienas atradimas kelyje į bemėsį gyvenimą - baklažanai ir patiekalai iš jų. Šiandien gaminau baklažanų šnicelius ir tikrai neturėjau didelių iliuzijų, kad gausis kažkas vertas dėmesio. Vaje, kaip aš klydau! Baklažanų plovas ongoing. 4 šniceliai.
Reikės:
4 riekelių baklažano ~1.5 cm storio per visą ilgį
druskos
žiupsnelio miltų
pipirų
v. š. garstyčių
2 kiaušinių
maltų džiūvėsėlių
čili pipirų dribsnių
mėgstamų prieskonių
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Supjaustytas baklažano riekes apibarstome druska ir paliekame pastovėti apie 20 min.
Įjungiame orkaitę 200 laipsnių temparatūrai. Baklažanų riekes iš vienos pusės pabarstome mėgstamais prieskoniais ir pipirais, kitą pusę gausiai aptepame garstyčiomis ir pabarstome čili dribsniais. Užkaičiame keptuvę su aliejumi. Pasiimame du platesnius dubenis ir į vieną įmušame kiaušinius (išplakti), į kitą pripilame maltų džiuvėsėlių. Imame po vieną baklažano riekelę, apibarstome miltais iš abiejų pusių, tada panardiname ją į kiaušinio plakinį ir įspaudžiame abi puses į džiūvėsių mišinį, kad kuo daugiau džiūvėsių priliptų. Dedame riekelę į keptuvę po vieną arba po dvi (priklausomai kiek telpa keptuvėje) ir kepame iš abiejų pusių po maždaug 3-4 minutes, arba kol gražiai paruduos. Išimame baklažanų riekeles ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašauname baklažanus į orkaitę ir kepame apie 10 minučių. Valgyti galima tradiciškai su bulvių koše ar daržovėmis. Įkvėpimas iš NR.
Komentarai
Rašyti komentarą