Avižinių dribsnių kotletukai
Esu išbandžiusi įvairiausių avižinių dribsnių blynų/blynelių/kotletų variacijų, bet šie kol kas mano favourite. Labai sotūs, skanūs karšti su grietine, o taip pat šalti su majonezu. Kiekvieno poreikiams, tinka kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas.
Reikės:
~300 g pilno grūdo avižinių dribsnių (aš naudojau Malsenos)
svogūno
sklt. česnako
6-8 gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
2 kiaušinių
~100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Avižinius dribsnius užplikome verdančiu vandeniu, uždengiame ir leidžiame išbrinkti kol atvės. Tuomet įmušame kiaušinius, sudedame smulkintus pomidorus, svogūną, įspaudžiame česnaką, suberiame sūrį, prieskonius. Viską gerai išmaišome, priliečiame su liežuviu ar jaučiamas pakankamas sūrumas ir jei viskas pagal planą leidžiame dar pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir kepame keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Komentarai
Rašyti komentarą