Varškės apkepas su bananais
Jau tikriausiai visiems atsibodau su savo zyzimais, kaip Šveicarijoje nėra to ar ano. Ką padarysi, namų ilgesys... Bet visai netikėtai savaitgalį važiavome pro Vokietiją ir ten sustojus no name markete radom pačios tikriausios varškės! Tai užsipirkom ir valgėm visas dvi savaites. Apkepas, lietiniai, virtinukai... Dabar esam pasisotinę ir jau drąsiai išlauksim Lietuvos. Užsiprašiau namiškių cepelinų su varške. Kaip noriu! Bet šiandien apie apkepą!
Reikės:
~600 g riebios varškės
4 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
6 šaukštų manų kruopų
~125 ml pieno
2 bananų
~50 g sviesto
žiupsnelio druskos
razinų
Gaminimas:
Pirma, prieš pat gaminimą, manų kruopas užpilkite pienu, kad jos išbrinktų. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus gerai išplakite iki purumo su žiupsneliu druskos. Trynius išsukite su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada suberkite varškę ir dar kartą gerai išsukite. Į masę sudėkite brinkintas manų kruopas ir razinas, išmaišykite. Galiausiai sukrėskite išplaktus baltymus ir atsargiai juos įmaišykite į masę. Apkepo kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite pusę paruoštos masės, ant jos riekelėmis užpjaustykite bananus ir ant jų užpilkite likusią varškės masę. Pašaukite apkepą kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę su vėjuko funkcija 40-čiai minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą