Varškėčiai arba liaudiškai Birbyziukai
Mano šviesaus atminimo močiutės dažnai gamintis patiekalas, kuris buvo vienas iš mano mėgstamiausių ir vis prašomų pagaminti. Šveicarijoje kaip daug kartų skundžiausi, nėra paprastos varškės, bet šį kartą pagalvojau, kad gal visai įmanoma būtų su grūdėta? Tiesa aną kartą tą patį pagalvojau apie varškės apkepą, tai tą kart visą skardą teko išmesti. Šį kartą... Jėzau, valgiau ir norėjau, kad tas bliūdelis niekada nesibaigtų...
Reikės:
400 g grūdėtos varškės
2 kiaušinių
miltų
sultinio miltelių/kubelio
druskos
grietinės
sviesto
šviežių arba šaldytų krapų
Gaminimas:
Nupilti skystį nuo grūdėtos varškės ir kartu su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos sutrinti virtuviniu blenderiu, kol neliks grūdėtos varškės gabalėlių. Berti miltų tiek kad tešla neliptų prie rankų. Padalinti tešlą į 4 dalis ir delnų pagalba, vis pabarstant miltais, išvolioti 4 vienodo ilgio ir pločio dešras. Pjaustyti 1,5 cm storio gabalėliais, galima rankomis paformuoti norimą formą, arba tiesiog perbraukti per tarkos viršų (kad įsispaustų skylutės). Dėti į verdantį sultinį ir visiems iškilus virti apie 7 minutes. Patiekti su sviestu, grietine ir smulkintais krapais.
Komentarai
Rašyti komentarą