Napoleonas (palengvintas)

Ar yra žmonių nemėgstančiu Napoleono? Baikit, nemanau.. Šiandien nėra didelės progos, bet aš pagalvojau, kad vistiek reikia kartais pasilepint, tuo labiau kad paskutiniu metu, ne tiek daug malonumų gyvenime pasitaiko, taigi pusryčiams pas mus Napoleonas!
Reikės:
2 pakuočių sluoksniuotos tešlos (viena pakuotė iki 300 g)
1/4 stkl. cukraus
4 nedidelių kiaušinių
1/3 stkl. kukurūzų krakmolo
~150 g arba 1/2 stkl. kondensuoto pieno
2 stkl. pieno
100 g sviesto
4 v. š. rūgštesnės uogienės
Gaminimas: 
Kremas: Į puodą beriame cukrų, įmušame kiaušinius, beriame krakmolą, pilame kondensuotą pieną  ir viską gerai išplakame šluotele iki vientisos masės. Dedame puodą ant vidutinės kaitros ir visą laiką intensyviai maišydami šluotele kaitiname apie 15 – 20 min, kol kremas sutirštėja iki gana standžios, kondensuotą pieną primenančios konsistencijos. Į kremą įmaišome tirpintą sviestą. Nukėlus puodą nuo vyryklės perplakame masę su blenderiu, kad neliktų gumulėlių. Kremą uždengiame maistine plėvele (ji turi liestis su kremu) ir paliekame kambario temperatūroje, kol kremas pilnai atvėsta.
Tešla: Atšildytą sluoksniuotą tešlą perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, padalinę ją į 4 dalis. Tešlą gausiai subadome šakute, kad kepdama tešla mažiau kiltų. Tešlos lakštus iškepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje po 15-20 min, kol tešla gražiai apskrunda. Jei lakštai gavosi vietomis per daug iškilę, atsargiai (kad nesulužtų pagrindas) praduriame paviršių, kad visi lakštai būtų daugmaž vienodo storio. Po kepimo liks tešlos trupinių – juos atidedame napoleono puošimui.
Tortas: Pirmajį tešlos lakštą gausiai aptepame kremu. Ant viršaus dedame antrą lakštą, aptepame kremu ir uogiene. Ant viršaus dedame trečią lakštą, gausiai aptepame kremu. Ir galiausiai dedame ketvirtą lakštą ir vėl tepame kremu. Torto viršų ir šonus apibarstome sluoksniuotos tešlos trupiniais. Dedame per naktį į šaldytuvą, taip kremas idealiai įsigeria į tešlą ir tortas pasidaro tobulo drėgnumo. Įkvėpimas iš AML.

Komentarai

Populiarūs įrašai