Vištiena su kuskusu ir daržovėmis


Šiam receptui tiks tiek žalia, tiek virta vištiena ar jos likučiai nuo praėjusių patiekalų. O aš turiu vištienos dešrelių ir jos čia irgi tiks.
Dar esu gaminusi su parūkytomis kiaulienos dešrelėmis su sūriu viduje. Tuomet patiekalui nereikia kokoso pieno, užtenka tik vandens.
Reikės:
~500 g vištienos dešrelių arba virtos/keptos/žalios vištienos
12 šviežių mažų bulvyčių
4 morkų
250 g pievagrybių
150 ml kokosų pieno
kelių saujų perlinio kuskuso
svogūno
druskos
pipirų
ghee sviesto
Gaminimas:
Jei turite žalią vištieną tuomet iškepti ją svieste paprieskoniavus. Jei vištiena apdorota tuomet pirmiausiai keptuvėje ant sviesto pakepiname šiek tiek pasmulkintas (neskustas) bulvytes, pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Tuomet sudėti ratukais supjaustytas morkas ir pasmulkintus pievagrybius. Viską padruskinti, papipirinti. Pakepti 10 minučių ir sudėti supjaustytas dešreles (ar kitą jau apdorotą mėsą). Suberti kuskuso kruopas, įpilti šiek tiek vandens ir kokosų pieną. Uždengti dangtį ir patroškinti apie 15 minučių kelis kartus pamaišant. 

Komentarai

Populiarūs įrašai