Keptas varškės sūris
Vėl su auto važiavom į Lietuvą, tai grįžtant prisikrovėm bagažnyką visokių gėrybių, pvz tokių kaip baltas sūris, rūkyta višta, agurkai (Šveicarijoj nėra trumpavaisių agurkų!!!). Tai šiandien (ir ryt) pietums pas mus keptas varškės sūris su agurkais.
Reikės:
varškės sūrio su kmynais
sklt. česnako
druskos
pipirų
krapų
v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Sūrį aptepti alyvuogių aliejumi, išspausti česnako ir gerai įtrinti, iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais ir krapais. Kepti galima įvyniojus į foliją - 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį, tada dar 10 min nuėmus foliją. Tada sūris bus minkštas ir šviesus, arba galima nedėti jo į foliją ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 min, tuomet bus kietesnis ir labiau apskrudęs.
Komentarai
Rašyti komentarą