Pyragas su uogiene


Prieš kelias dienas grįžau iš atostogų Lietuvoje, kurios iš tikro nebuvo panašios į atostogas, nes turėjau tik vieną tikrų atostogų dieną, o dar papildomai draugai, vizitai, pajūris ir pan. Tai pailsėti tikrai nepailsėjau, bet užtai per 10 dienų gaminti teko tik kartą! Tai kaip ir visada grįžus man jau norėjosi barškinti puodais. Labai lengvas pyragas iš kelių ingredientų.
Reikės:
3 kiaušinių
cukraus
miltų
~80 g sviesto
~300 g rūgštesnės uogienės
a. š. kepimo miltelių
v. š. aliejaus
šlakelio pieno
Gaminimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Įberti kepimo miltelius, aliejų, pieną ir išmaišyti. Vis dadėti po šaukštą miltų ir maišyti, kol gausis grietinės tirštumo tešla (man gavosi apie 4 kupini šaukštai). Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 150 laipsnių orkaitėje apie pusę valandos. Tuomet ištraukus ant viršaus paskirstyti uogienę, vėl grąžinti į orkaitę 5 minutėms. Per tą laiką pasiruošti trupinukus iš miltų, cukraus ir sviesto - visus ingredientus rankomis trinti, kol tarp pirštų neliks sausų miltų. Ant uogienės viršaus užberti trupinukus ir kepti dar apie 25 minutes, kol viršus gražiai paruduos.

Komentarai

Populiarūs įrašai